torsdag 31 mars 2011

Avslutat kapitel



I går tjuvstartade jag lite, förde mina arbetskläder till jobbet och lämnade nycklarna på samma gång. Onödigt att ha kläderna i knutarna och samla damm, och nycklarna finns det risk att tappa. Trodde att det skulle vara svårt att träffa bekanta där och säga hej och adjö ungefär. Men jag blev förvånad, det kändes egentligen bara bra. Kanske jag äntligen har lärt mej att lyssna på kroppen. Inte en dag för tidigt tydligen. Så nu är siktet inställt  på framtiden, och nya och spännande saker som kommer emot:)

måndag 28 mars 2011

Läkarbesök och framtidsutsikter


Jag hade läkarkontroll i dag, angående min nacke och axlar. Sjukledigheten fortsätter till och med 30.6. Då skall vi börja med allt papperskrig, det blir nog inte att jobba för mej längre:(  Det har varit tungt, att komma till den slutsatsen, men nu känns det bra när det är definitivt. Livet tar ju inte slut fast jag slutar jobba, det finns mycket, som jag kan och vill njuta av ännu. Tänk vad härligt, att kunna umgås med barn och barnbarn utan stress i framtiden. Sen har jag ju från tidigare foten inne på frivilligt jobb, där jag klarar mej, genom att bara prata:) Benen och munnen är det turligt nog inga fel på ännu:)

söndag 27 mars 2011

Bykmaraton

Det har varit rörremont i huset där mitt barnbarn bor, dessutom full remont i hennes badrum. Med den påföljd, att vi fick tömma alla skåp. Dom killarna hade inte aktat någonting, till och med i kokvrån (som inte ens är nära badrummet) får hon diska allt som har varit i skåpen. Så nu byker jag (maskinen) allt i textilväg och ungdomarna skurar över hela lägenheten: tak, väggar, golv och alla skåp, både yttre sidan och invändigt. Renligare remontti-reiskor har jag nog stött på.

fredag 25 mars 2011

Dagsfunderingar

Månne en hallonsmootie



och ny hårfärg





kan få en att glömma snön som yr ner ungefär varannan timme? Vårväder skall vara så här, för att förbereda sommaren, men det är bara så trist.

torsdag 24 mars 2011

Dofter i trappuppgången

Tänk vad dofter kan väcka minnen till liv

Jag bor i ett Seniorhus, där jag är den yngsta. Människorna här lagar faktiskt sin mat, inte färdig mikromat eller annat nymodigt. I dag när jag kom från butiken doftade det av fläsksås och nybakat bröd i trappan. Det doftade precis som hos min mormor förr. Och den doften väckte alla lyckliga minnen till liv. Fint att ha sådana minnen , att titta tillbaka på, i den hårda och kalla värld vi lever i nu.





onsdag 23 mars 2011

Testing :)

Mina uppiggande konserter under sjukledigheten har varit:


Adam Lambert 6.11.2010
och



Sturm und Drang 05.03.2011



måndag 14 mars 2011

Här

är jag nu. Kanske det med tiden blir några texter och bilder. Lättare att följa med och kommentera andras bloggar så här.