onsdag 27 april 2011

Skrämmande ensamhet



Under påskhelgen gick tankarna till hur ensamma människor tyvärr kan vara i dessa dagar. För er som inte vet, så bor jag i ett seniorhus (45 lägenheter), där jag är bland de yngsta. Pratade med en tant, som i butiken hade fått höra, att hennes son med familj hade åkt bort över påsken....hade inte ens själv besvärat sej med att meddela sin mor. Tror att vi var ungefär 5-7 personer, som hade besök av våra nära och kära. Jag hade ju glädjen att få ha lillprinsen som nattgäst, och mina båda barn med familjer var hit. Äldsta barnbarnet, snart 18 var också hit med sin pojkvän, dom brukar ofta glädja mej med besök:)  Vi borde lite oftare glädja oss över sådana små saker, som vi ibland tar för givna, men inte är alla förunnade. Tror inte att det här är helt fel:



Varannan tisdag är vi en grupp, som besöker servicehemmet. Där söker vi tanterna i rullstol, från rummen och har en liten "handarbetsklubb", sjunger och pratar. Dom som klarar att gå själva, tar hissen:) I slutet dricker vi lite saft, och jag brukar baka muffins eller rulltårta eller något annat gott att ta med. Äkta glädje blir vi belönade med:)

söndag 24 april 2011

Påskglädje

i stora mått har jag känt i år. Dottersonen, lillprinsen har jag glädjen att ha här i två nätter. I dag kom sonen, med fammos sessa och hämtade påskblomma. Bättre påsk får man nog söka efter:)



Vi har blåst såpbubblor och tittar på blommorna på gården:




Katten är nöjd med sitt gräs och två toma mjölkkannor :)





lördag 23 april 2011

Första vitsippan

glädjer oss vid roskisen vår:)

Tidig är hon, men hoppas på flera småningom.

torsdag 21 april 2011

Glad Påsk

Nu skall jag damma av kvasten, putsa kaffepannan och försöka få katten att hållas på kvasten:


Har tvättat fönster och städat och köpt några påskblommor till soffbordet:


Lite narcisser och en ampel med penseér till balkongen blev det, handlade färdigt i går så i dag blir det en långpromenad i solskenet:








Återstår att se vem som är starkare i sin vilja, jag eller katten, för hon är mäkta intresserad av blommorna:)

En Glad Påsk till alla och envar!

     

onsdag 20 april 2011

Kattfiluren

Trots att vi har varsin stol, så är det tydligen bättre att ligga i min, när man nästan smälter in i mönstret:

tisdag 19 april 2011

2 X sidenscarf

Passade på att göra dessa åt mej när jag var på rehabiliteringen:)



söndag 17 april 2011

Val och tussilago

På min röstningsfärd hade jag kameran med mej, och så här härligt ler solgula tussilagon mot oss:)



lördag 16 april 2011

Home Sweet Home

Har landat tryggt hemma efter en avkopplande resa, som tyvärr stördes av ett sjutusans gallanfall i början:( Bäst med att komma hem, är nog att få sova i sin egen säng. Våren hade kommit ganska långt på väg där också, vi koka kaffe och stekte plättar nästan ute:

och njöt av vårsolen:)
Vi hann nog med både gymbesök och promenader i en fin natur:


I dag har jag varit på marknad, och nu återstår bara att ta itu med att få bort allt bagage och tvätta och städa lite.






lördag 9 april 2011

Äntligen

närmar sej avresan till Punkaharju och Kruunupuisto. Där väntar ett härligt rum, som  jag inte behöver städa:

Tänk att få gå till färdigdukat bord hela tiden, lyx:) Mestadels kommer jag nog tillbringa i bassängen och alla olika bastu-alternativ:

Önskar er alla en härlig vecka!


onsdag 6 april 2011

Packa min kappsäck

borde jag säkert börja med så småningom:

Jag var efter tågbiljetter i dag och startar på söndag morgon. I Punkaharju på Kruunupuisto hägrar en härlig rehabiliteringsvecka. Får gå till färdigdukat bord och har tillgång till alla sorters bastu och simbassäng. Även om kroppen inte skulle bli i så mycket bättre skick, så är det i varje fall uppiggande. Att få komma bort från vardagen och träffa gänget från i höstas, betyder mycket för det psykiska välbefinnandet.

Det verkar som om jag skulle få en fripassagerare i min kappsäck:)

söndag 3 april 2011

Singing in the rain


Så här glad blev jag i dag, trots regnvädret. Äntligen minskar snön, och våren närmar sej med stormsteg. Skulle jag få som jag helst ville, så skulle det kunna regna på nätterna, och strålande sol på dagarna. Då hade vi nog våren här i ett nafs. Men den som väntar på något gott, väntar ju inte förgäves:) Och dagen har varit perfekt med tidningar och korsord i mysfåtöljen.