lördag 28 december 2013

Julslut

blev det hos mig igår. Tog fram lådan och plockade bort allt julpynt, förutom duken och gardinerna i köket. Gardinerna matchar ju blåbären om dom mognar ;)

Fortfarande samma trista väder här, ösregn och hård blåst varje dag. 
I dag tvättade och strök jag dukar dit det behövdes och tvättmaskinen har suckat och nästan backat in i hörnet när jag stiger över tröskeln till badrummet.
Annars är nog inspirationen helt på noll, jämnmörkt hela dagen, inte ens en liten strimma av ljus. Så här har dom lovat över nyår också tyvärr :(
En ljusglimt blev det i går i varje fall, jag fick rå om fammos sessor några timmar när föräldrarna shoppade :) Vilken tur att dom finns och piggar upp en i mörknet <3

torsdag 26 december 2013

Annandag jul

Det trista vädret fortsätter precis som under julaftonen och juldagen, blåsigt och regnigt. I dag är det så mörkt så man tror, att det är kväll hela tiden.
Julaftonen firade jag hos min son med familj. På dagen tog jag sessorna med mig till kyrkan, för där var julbön för barn och även vuxna. En lite kortare version för barnens skull, och med en fin jultablå. När det var över ville sessorna paja Jesus-barnet

Efter det åt vi en härlig julmiddag hos dom, och sen började väntan på julgubben. Tur så räckte det inte länge innan han dök upp

Efter allt paketöppnas var det skönt att dricka kaffe och mumsa i sig många läckerheter igen :)

Juldagen var lugn och skön. Laddade upp med korsord, tidningar och böcker och lite choklad bredvid soffan. Från tv kom det mycket vackert att titta på.

Den här dagen förlöper också i lugnets tecken, och det är väl det som är meningen. Att stanna upp och njuta av Julen.



onsdag 18 december 2013

111213 och 131213

Min födelsedag var ju den 11.12.13 men tyvärr hade jag lite bråttom den dag jag föddes, klockan visade då 13.20 och inte 14.15, då hade det ju blivit en sifferkombination att minnas i år:) Inget firas för min del, vi firade tillsammans med mamma, onödigt att ställa till många kalas så tätt inpå julförberedelserna.

Jag hade turen att få ha mommos lillkille här en vecka och han tyckte ju att det var jätteroligt att mommo hade skaffat lite större leksaker till gården;) Dom var tvungna att byta ut en kabel till gårdsbelysningen.

Bagarhjälp hade jag ju också, det är roligt med små bagarpojkar:)
Sonen hade julfest under tiden Rasmus var här, så han fick nattsällskap av kusinerna också
Det här kan man kalla ett rum fyllt av kärlek

Jag tog dom två äldre med mig till Luciakröningen och dom tyckte hon var så vacker, det var första gången  dom fick vara med om det

Vår kyrka visade sig också från sin bästa sida vid kröningen

Inte många dagar kvar till julafton, hoppas ni inte stressar alltför mycket, julen kommer nog ändå ;)






fredag 6 december 2013

Mor Götas 83- års kalas

I dag firade vi min mamma, trots att födelsedagen infaller nu på söndag. Det passade ju bra med kalas, eftersom vi också firar Finlands självständighetsdag idag. Mycket gott hade hon bakat och fixat, hon är nog en riktig stålgumma hon :) 

Här presenterar hon sitt jullandskap för lillsessan, som var så liten i fjol att hon inte kom ihåg det.


Här tar mommos lillprins och fammos sessor en välbehövlig vilopaus i firandet. Lillprinsen, som inte är så liten längre, stannaar hos mig och nu får jag rå om honom i en hel vecka. I morgon kommer sessorna också, och stannar över natten, föräldrarna skall ut på julfest. Så här kan nog vara lite fart och fläng i morgon, med alla tre godisbarnen.

Äldsta barnbarnet, Jenna med sin kavaljer var ju också och fira jubilaren, nu är det knappt två månader kvar tills jag blir mormorsmor till deras barn. Intet är som väntans tider :)


onsdag 4 december 2013

En snöflinga



väntar på att få uppträda med sin dansgrupp för fammo och alla andra



Det är den enda snön vi har fått här :)