söndag 26 januari 2014

Fem generationer flickor



blev vi i morse när mitt första barnbarnsbarn föddes, en tös på 3360 gr och 50 cm
Allt gick bra och både mor och dotter mår bra, och vi andra håller på och hämtar oss från glädjeyran ;)


Här håller jag det lilla underverket i famnen för första gången, hoppas att det inte dröjer alltför länge tilll nästa gång.

Här är vi hela högen, från vänster mormor Lotta, mormorsmormor Göta, mormorsmor Gun och den nyblivna mamman Jenna med sin lilla prinsessa "Minea"

Har varit en underbar dag, och nu skall jag försöka få tag i sömnen efter den omtumlande upplevelsen :)

onsdag 22 januari 2014

Vildkatten "Mofa"


Långt innan jag flyttade in här, fanns här flera vildkatter. I fjol höstas satte vi ut burar och fick största delen av dom fångade. Den här gamla herremannen har under alla år vägrat att gå in i buren, oberoende av vilka läckerheter där funnits. Åtminstone i sex års tid har han rört sig här, och levat utomhus året runt. Tyckte ju förstås synd om honom, och började mata honom, först på trappan, sen i vindfånget och numera äter han inne hos mig.
Min katt var mycket noga med att ingen annan katt fick komma ens nära vår trappa, förutom Mofa, han fick röra sig fritt och även komma in och äta fast hon var inne. Hon förstod ju säkert när jag förklarade för henne, att han inte har något hem eller någon mommo som tar hand om honom *blink blink*


Nu har jag fixat till ett litet "bo" för honom på trappan, där kan han värma sig om han vill. Satte dit  kattgodis, man kan ju alltid försöka muta honom lite ;) För min del skulle han ju gärna få flytta in, men någon gång när dörren blåst fast så blir han nästan i panik tyvärr. Men vem vet, kanske han någon dag flyttar in hos mommo :)

onsdag 15 januari 2014

Reser

i dag till Kimito, för att under veckoslutet fira mommos "lillprins". Han blev hela 6 år på måndagen och nu skall jag hjälpa till och baka lite och sen skall vi fira i dagarna två på veckoslutet :)

fredag 3 januari 2014

Sorgens dag

I dag 10-tiden gick min katt över månbron, men i mitt hjärta finns hon kvar för evigt
R.I.P. Trassle
Hon blev sjuk, och nu får hon jaga råttor i sälla jaktmarker
Vila i frid

onsdag 1 januari 2014

God Fortsättning på 2014

Här förflöt nyårsafton lugnt och skönt, lite gott att äta och Tv, och korsord förstås. Vårdhemmet, som ligger alldeles bakom min bakgård, ordnade ett fint fyrverkeri kl 18


Behövde bara gå ut på gården och beundra
Vid tolvslaget var vi ute med grannarna och tittade på spektaklet på himmeln. Visst är raketerna vackra att se på, men varför i fridens namn måste dom föra ett sådant oljud.