onsdag 22 januari 2014

Vildkatten "Mofa"


Långt innan jag flyttade in här, fanns här flera vildkatter. I fjol höstas satte vi ut burar och fick största delen av dom fångade. Den här gamla herremannen har under alla år vägrat att gå in i buren, oberoende av vilka läckerheter där funnits. Åtminstone i sex års tid har han rört sig här, och levat utomhus året runt. Tyckte ju förstås synd om honom, och började mata honom, först på trappan, sen i vindfånget och numera äter han inne hos mig.
Min katt var mycket noga med att ingen annan katt fick komma ens nära vår trappa, förutom Mofa, han fick röra sig fritt och även komma in och äta fast hon var inne. Hon förstod ju säkert när jag förklarade för henne, att han inte har något hem eller någon mommo som tar hand om honom *blink blink*


Nu har jag fixat till ett litet "bo" för honom på trappan, där kan han värma sig om han vill. Satte dit  kattgodis, man kan ju alltid försöka muta honom lite ;) För min del skulle han ju gärna få flytta in, men någon gång när dörren blåst fast så blir han nästan i panik tyvärr. Men vem vet, kanske han någon dag flyttar in hos mommo :)

18 kommentarer:

  1. Så omtänksam du är. Djuren är ju helt beroende av oss människor. Kram

    SvaraRadera
  2. Jo det finns så många som lämnar sina djur vid för våg.
    Vilken tur att du försöker ta hand om Mofa och vem vet han kanske flyttar in ho dej till slut. Han är jätte härlig!

    Kram på dej!

    SvaraRadera
  3. Ett stort framsteg att han vågat sig fram så nära till dig. Vilket varmt och mysigt "bo" du fixat åt honom. Varmt och ombonat.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas att vi blir riktigt goda vänner ännu :)

      Radera
  4. Blir litet tårögd....tänk vilket förtroende han känner för dig när han vågar sin in och äta. Det är stora framsteg och en katt väljer personer de gillar. De går liksom inte att "lura". Han verkar intelligent eftersom han visste att burarna skulle han inte traska in för då förlorade han sin frihet. Har du sett om han vågat sig in i boet och värma sig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte att han har vågat testa ännu, men den väntar på honom :)

      Radera
  5. Hej, så roligt att du fått lite nytt sällskap! Han känner nog din kärlek för djur, och är tacksam för att få komma in i stugvärmen ibland. Och vem tackar mat till god mat och en kelstund?
    Så bra att ni lyckades fånga vildkatterna, de är ett bekymmer och inte mår de bra heller och förökar sig med en farlig fart. Katthemmen är fulla av dessa här i Sverige. Många gör stora insatser för att försöka socialisera dem och ge dem nya hem. Om vi skaffar flera katter i framtiden väljer jag nog en från katthem, då är de dessutom veterinärkollade och vaccinerade och kastrerade. Bättre kan det inte bli!
    Kram

    SvaraRadera
  6. O vad du är gullig och snäll mot alla dina katter. Kanske kommer han in till dig om det blir riktigt kallt. Men om inte, så vet du att han klarar sig själv med litet hjälp från dig. Vad snäll du är!! Kram kram

    SvaraRadera
  7. Tack för dina rara hälsningar hos mig. Blir alltid så glad att höra av dig.
    Kram
    Eleonora

    SvaraRadera
  8. Oj va kissan fått de mysigt...hoppas han vill flytta hem till dig snar....då får han nog en snäll matte;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag nog innerst också, men tyvärr tror jag inte riktigt på det, men den som lever får se :)

      Radera
  9. Å så bra du tar hand om Mofa det blir nog så att han blir innekatt hos dig till slut... Tror jag! Kram

    SvaraRadera
  10. Först vill jag börjar med att säga grattis till att ha blivit mormorsmor. Fint med bilden av fem generationer.

    Mofa kommer säkert så försiktigt välja att flytta in till dig, när han vet att han får god mat och upptäcker att han slipper frysa utomhus. Lycka till och hoppas han snart upptäcker att han har en fin bädd.

    SvaraRadera