torsdag 16 juni 2011

Brandalarm

var det i grannhuset
Det är ett servicehem, där det bor gamla människor, som alla har svårt att röra sej, eller sitter i rullstol. Stod färdig på balkongen om det skulle behövas evakuering av dem. Då hade jag varit där på två minuter och kunnat hjälpa till. Som tur var verkade det vara  falskt alarm, i varje fall inget allvarligt. 
Så jag drog en lättnadens suck.

8 kommentarer:

  1. Jag läste just i GA om ett brandalarm från ett servicehus där en 92-årig man glömt en plättlagg på plattan.

    SOS-Alarm skickade brandbil, polis och ambulans med blåljus till hans gamla adress, där han bott innan han kommit till hemmet. Det hade letat fram adressen på Eniro!!

    Tur att det inte var skarpt läge på hemmet utan det räckte med att stänga av plattan och vädra.

    Så det kan gå!!

    SvaraRadera
  2. Skönt att det var falsklarm! Otäckt är det alltid i alla fall...

    SvaraRadera
  3. Usch, vilken obehaglig känsla man får när brandlarmet går, jag ryser i hela kroppen. Skönt att det var falskt alarm den här gången.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Man får alltid en sån konstig känsla när man hör brandsirener, tycker jag. Vilken tur att det inte var nåt allvarligt den här gången.

    SvaraRadera
  5. Fy och - vad bra att det inte hände något "på riktigt"...

    Tack för snälla kommentaren om mina blommor.

    SvaraRadera
  6. pust för falsk alarm..skulle ju inte va så kul om det brann...Nu har jag virkat en spets som skall va på en handduk..det va en "dam" som ville att jag skulle virka åt henne..hon har artros i händerna så hon kan inte virka.den blir riktigt fin!..Ha det bra!!

    SvaraRadera
  7. alltid otäckt med sådant! sonen var också på utryckning i förrgår kväll.
    men vet du, höjdpunkten på studentfesten var nog när stora brandbilen körde in på vår återvändsgränd, vände vid vändplatsen och parkerade utanför vårt hus. ur steg brandchefen och en annan ur manskapet, och kom för att uppvakta vår student!

    SvaraRadera
  8. Jo jag kommer ihåg de lagstadgade kaffepauserna, som nu. Morgonpausen blir ganska lång nu då jag hälsar på hos dig och andra :) Vilken njutning med allt! Kul att du också fått röjt i din klädskrubb. Oj, vad jag skall slänga, bl a kläder.

    Fruktansvärt med elden! Den är så snabb då den får fart. Skönt att det gick bra denna gång!

    kram

    SvaraRadera